You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Značky
Aku

Italská firma specializující se hlavně na nabídku trekové a myslivecké obuvi.

ALPISPORT

Český výrobce outdoorového oblečení. Při výrobě zpracovávají špičkové světové materiály jako je Merino, dvoulaminátovou membránu Dermizax, Entrant DT, Entrant EV, Polartec®, Soft Shell, Polartec® Windbloc® a mnoho dalších. Výrobní linka je vybavena moderním japonským strojovým parkem, včetně lepících strojů, které jsou nezbytné při výrobě ochranného nepromokavého outdoorového oblečení. Nabízí také možnost ušití sportovního oblečení na míru.

ArtiMate

Výrobce nesmeků a protiskluzových návleků na obuv, které oceníte, jak při běžných turistických aktivitách v zimním období, tak při náledí ve městě.

Asolo

Italská firma vyrábějící převážně turistickou obuv. Posláním firmy Asolo je vytvořit obuv, která odpovídá Vašim potřebám: od procházek k trekingu, od turistiky po nejnáročnější výstupy v ledu či těžkém terénu. Za každého počasí a v jakékoliv nadmořské výšce.

Buff®

Světoznámá značka originálních multifunkčních bezešvých šátků ve tvaru tubusu. Šátky jsou vyrobeny z polyesterového vlákna, které je předurčuje na využití při různých sportovních aktivitách, ale i na běžné nošení.. Jednoduchým překroucením dle návodu z nich lze vytvořit čepice, čelenka, kukla, nákrčník a jiné praktické tvary.

Barth-Schuhbandl

Německá firma vyrábějící odolné tkaničky do trekových bot. Vyznačují se vysokou odolností proti mechanickému poškození a půl/kulatým tvarem proti nechtěnému rozvazování.

Bemaniax

Malá textilní manufaktura, pohybující se na pomezí outdorové produkce a běžných streetových triček a mikin. V tomto cílovém prostoru hledá své zákazníky. Hadříky jež vyprodukují, vás, jak věříme, osloví svojí originalitou a kvalitou.

Boll

Česká firma vyrábějící především batohy, spacáky a doplňky pro pobyt v přírodě i běžné užití. Batohy a veškeré výrobky, které firma BOLL navrhuje a vyrábí, jsou před uvedením na trh náročně a komplexně testovány. Vývojoví pracovníci a designéři mají dlouholeté teoretické i praktické zkušenosti s vývojem i testováním produktů, které získali během mnoha expedic do různých pohoří a koutů světa, a tyto jejich zkušenosti jsou promítány do celého procesu vzniku nového výrobku.

Bufo

Český výrobce lezecké obuvi a sportovních sandálů vhodných na turistiku i na běžné nošení

Canard® s.r.o.

Dynamická firma lidí s letitými zkušenostmi v oblasti vývoje a prodeje oblečení pro outdoor, sport i volný čas, především však funkčního prádla. Nabízejí kvalitní zboží z kvalitních světových materiálů zpracovaných výhradně tuzemskými profesionály.

Coghlans

Firma založená v Kanadě, která nabízí řadu outdoorových doplňků pro pobyt v přírodě a cestování.

CONDOR

Výrobce spacáků, oblečení ze syntetických materiálů, týpí, podsadových stanů, pláštěnek, polštářů a přikrývek a dalších drobných doplňků. Všechny výrobky jsou vyráběny v tuzemsku. Jako tepelně izolačního materiálu používají u svých spacáků a zimních bund kromě běžných materiálů také vlastnoručně vyvinutého a patentovaného materiálu Duotherm®.

Corazon

Česká tradiční značka kvality. Již bez mála dvacet let vyrábí v Čechách kvalitní batohy z nejlepších materiálů a komponentů. Za tuto dobu získali množství zkušeností a široký okruh příznivců, kteří ocení kvalitu zpracování, vysoký komfort nošení, spolehlivost, ale také neomezený pozáruční servis, který Corazon nabízí všem svým zákazníkům.

Craft

Světový leader v oblasti textilních technologií pro sport a outdoor, firma WL Gore, vybrala na základě vlastního testování funkční prádlo Craft jako nejlepší prvnívrstvu pod svrchní oblečení Gore-Tex. V roce 2006 získal Craft na prestižním veletrhu ISPO v Mnichově hlavní cenu Global Sportstyle Award za nejlepší vyváženost funkčnosti a sportovního stylu.

Devold

Založen v roce 1853 se základní myšlenkou ochrany osob před nepříznivými vlivy. Prvními zákazníky byli rybáři a dělníci, kteří museli čelit drsným klimatickým podmínkám na Norském pobřeží. Od roku 1969 se Devold® zabývá vývojem spodního prádla, středních vrstev oblečení a ponožek, které chrání uživatele před chladem, plameny a rozžhavenými tekoucími kovy.

Didriksons 1913

Švédský specialista na odolné oblečení do deště, bláta, sněhu i větru. Základem nabídky je populární nepromokavé oblečení pro dospělé, které je vyhlášené svou spolehlivostí a osobitým stylem.

Direct Alpine

V současnosti 100% česká společnost, se 100% českým kapitálem. A většinu modelů kolekce DIRECTALPINE je produkována v České Republice. Firma patří mezi špičku výrobců sportovního oblečení pro outdoorové aktivity jako je horolezectví, paragliding, MTB, telemark a další.

Doldy

Působí na českém trhu od roku 1988. Původně začínala pod názvem Marmot, který se po krátké době změnil na DOLDY, pod tímto názvem bez větších změn působí až do současnosti. Firma se zabývá výrobou ruksaků všech velikostí a zaměření, také jejich různých doplňků a příslušenství. Nově svůj sortiment rozšířili o výrobu spacích pytlů a kalhot pro volný čas.

Esbit

Německá firma působící na trhu od roku 1936, která nabízí široký sortiment kvalitních vařičů, termosek, outdoorového nádobí a jiných doplňků pro vaření v přírodě. Společným znakem výrobků Esbit, kterým se tato firma odlišuje od většiny konkurence, je hrubý antiskluzový povrch.

Ferrino

Nabízí kromě záchranářského a vojenského vybavení také kompletní sortiment na outdoorové aktivity. Od svého vzniku se rok co rok značka Ferrino dostává stále více do podvědomí naší outdoorové veřejnosti. Vzhledem k šíři sortimentu dokáže svým zákazníkům nabídnout vše, co právě hledají, od potřeb pro vysokohorskou turistiku a trekking až pocampingové vybavení.

Fizan

Italská firma vyrábějící lyžařské, trekové a Nordic Walking hole.Historie sahá až do roku 1947, kdy Domenico Fincati, jako první na světě, vyrobil prvních šest párů lyžařských hůlek s použtím hlníku. V té době se jednalo o revoluční techniku, která ale vydržela až do dnešních časů. I po 60 letech je pan Domenico stále členem managementu společnosti, která je jedním ze světově nejznámnějších výrobců lyžařských a trekových holí.

GABEL

Společnost od svého založení v roce 1956 vyrábí lyžařské, turistické a vycházkové hole. Soustavné inovace řadí GABEL na přední světové místo v oboru a to jak v oblasti technologie, tak i úrovni grafického designu. Úcta k přírodě a hledání harmonické koexistence jsou hlavními prioritami při zavádění nových technologií. Speciální péče je ve firmě GABEL věnována otázkám recyklace odpadů, využití druhotných surovin ve výrobě, soustavnému snižování emisí a snižování energetické náročnosti výroby.

Garmont

Firma je pokračovatel tradice proslulého obuvníka z Montebelluny, z oblasti severovýchodní Itálie, kde se nadšení, tradice, kvalita a řemeslnická hrdost potkává v ojedinělé symbióze. Garmont vyvíjí a vyrábí outdoorovou a trekovou obuv již po pět generací. Filozofie Garmontu je vyrábět boty vysoké technické úrovně pro specifické účely a zároveň poskytující komfort, bezpečnost, trvanlivost a funkčnost.

Go System

Je to pravé vybavení, které musíte mít vždy po ruce. Vařiče, plynové lampy, hořáky, cestovní sady pro vaření a další pomůcky. To vše vám nabízí Go System samozřejmě včetně jednoduché obsluhy, pohodlného uložení a především se zaručenou bezpečností. Do přírody jen s Go System.

GSI Outdoors

Malá rodinná společnost z ameriky proslulá skvělou kvalitou, technickými parametry a moderním designem svých výrobků, především ale humorným a zábavných přístupem majitelů k outdooru. Praktické a neokoukané lahve tohoto výrobce si v poslední době získávají čím dál větší počet příznivců i v ČR.

HAD

Výrobce mutifunkčních šátků, čepic a doplňků pro sport, turistiku i běžné nošení. Šátky jsou vyrobeny z polyesterového vlákna, které je předurčuje na využití při různých sportovních aktivitách, ale i na běžné nošení.. Jednoduchým překroucením dle návodu z nich lze vytvořit čepice, čelenka, kukla, nákrčník a jiné praktické tvary.

HIGH POINT

Značka českého výrobce outdoorového oblečení a vybavení do přírody firmy Sport Schwarzkopf s. r. o. Všechny produkty jsou vyráběny v čechách a na většinu z nich firma poskytuje čtyřletou záruku na zpracování. Řada předních celebrit horolezectví, sportu a cestování používá dlouhodobě vybavení této značky. Např. Radek Jaroš, Pavel Jonák, Zdeňek Hrubý, Martin Koukal, Klára Poláčková, Petr Jahoda , Rudolf Švaříček, Stanislav Bartůšek a jiní.

HUMI OUTDOOR

Česká společnost, která se od roku 1990 zabývá vývojem, výrobou a distribucí oblečení a vybavení pro náročné sportovní aktivity i volný čas. Při výrobě jsou používány značkové materiály jako Sympatex, Omniclima, Concordia, Pertex, Polartec, aj. Mezi významné obchodní partnery patří i Armáda ČR, Policie ČR a další.

HUSKY

Společnost byla založena v roce 1997 s cílem oslovit příznivce outdooru, campingu, lyžování, hor a turistiky s nabídkou stanů, batohů, spacích pytlů a sportovního oblečení. Nově vyvíjené výrobky pravidelně testují a zkouší a to jak v laboratorních podmínkách, tak i v rámci různých expedic a výprav.

Chaco

Poměrně mladá společnost, která vyrábí boty od roku 1989 a na českém trhu je známá především svými sandály. Chaco sandály jsou zaměřené na hard core zákazníky, kteří jsou dobře informováni o kvalitě své obuvi a chtějí mít jen to nejlepší. Tuhá odolná podešev a volně protažený pásek, který umožňuje pevně přichytit sandál k noze jsou hlavními charakteristickými znaky sandálů Chaco.

Infit

Od roku 1994 zabývá hlavně produkcí šátků, čelenek, čepis a rukavic. Její produkty jsou nejen designově zajímavé, ale především funkční. Nabízí Vám příjemné výrobky, které dobře doladí Vaši výbavu pro sport, relaxaci nebo dlouhodobý pobyt v přírodě.

Inook

Mladá firma založená v roce 1996 ve Francii, která se zabývá výrobou a vývojem sněžnic z kvalitního plastu. Jejich snahou je, aby sněžnice obstály v extrémních podmínkách, měly nízkou hmotnost, dobré technické detaily a příznivou cenu. Je možno vybrat si z celé řady pánských i dámských modelů a je pamatováno i na děti. Zajímavostí je, že systém upínání boty velmi dobře upne jak trekingovou tak třeba i snowboardovou botu.

JULBO

Brýle francouzské firmy najdou uplatnění především u vyznavačů outdoorových sportů. Vyznačují se vysokou odolností proti rozbití! Dlouholetá zkušenost (od r. 1950) ve vývoji brýlí a spolupráce s předními francouzskými odborníky a sportovci vede k nejlepším výsledkům v tomto odvětví. Brýle JULBO® můžete použít na výlet do města, ale i na nejnáročnější horolezecký výstup nebo trek.

Jurek

Česká firma Jurek funguje již od počátku 90. let. Jejich hlavním produktem jsou kvalitní kopulovité stany. Jejich zákazníci s nimi procestovali všechny kontinenty a prošli všemi klimatickými podmínkami. Odevšad pak přiváželi cenné rady, kde něco přidat nebo naopak ubrat, co funguje a mělo by se dále rozvíjet, nebo co je naopak navíc. Všechny tyto zkušenosti se promítly do vývoje výrobků Jurek a vy z nich nyní můžete čerpat. Kromě stanů dnes v katalogu naleznete také spací pytle, karimatky a další vybavení potřebné k bezproblémovému pobytu v přírodě.

Kalouge

Mladá česká firma, který nabízí oblečení na volný čas a pobyt v přírodě s originálním designem i provedením. Nás například zaujaly jejich mikiny s vysokou hustotou tkaní nebo mikiny s originálním vázáním u krku.

Karrimor

Světoznámá anglická značka - výrobce outdoorového a sportovního vybavení vysoké kvality. Vznikla v roce 1948 pod jménem Karrimor backpack all-weather products. Rok 1958 zaznamenal rychlý rozvoj vysokohorského horolezectví, zejména v Himálajích, a pro firmu to znamenalo revoluční vývoj speciálních expedičních batohů pro horolezce, které používaly všechny britské horolezecké expedice. Značka Karrimor si postupně vybudovala mezinárodní pověst ve sféře outdoorového oblečení, batohů a obuvi. Používají nejmodernější materiály, nové výrobní postupy a zaměřují se na zlepšení pohodlnosti a funkčnosti jejich produktů.

KEEN

Aktivní, činorodá společnost tvořená kreativními lidmi, milujícími pobyt v přírodě a těmi, které zajímá svět, ve kterém žijí. KEEN věří, že outdoor je jakékoli místo beze stropu a proto vytváří nové inovativní produkty, které vám umožní užívat si pobyt v přírodě, ať už je to kdekoli. Jedním ze zásadních milníků v historii této firmy byl rok 2003, kdy zazněla otázka "může sandál chránit prsty?" Odpověď zněla ANO a výsledkem byl model NEWPORT, který také naleznete v naší nabídce. Byla to zároveň výzva designu a okopová špička firmy Keen je dnes použita na velkém množství jejich modelů bot a sandálů.

Kovea

Firma byla založena v roce 1982 v Korei. V roce 2001 vzniklo vlastní výzkumné a vývojové centrum. Firma v té době převážně vyvážela s důrazem na výrobu špičkových OEM produktů pro přední světové značky (MARKILL, MSR, LAKEN a další). Za svůj inovační program získala celou řadu národních a mezinárodních ocenění. V současnosti představuje KOVEA předního světového výrobce turistických a kempinkových plynových spotřebičů a její výrobky mají nejen špičkové parametry, ale také dokonalý design a vytříbené řemeslné zpracování.

LANEX

Společnost se úspěšně rozvíjí od počátku 90. let 20. století. Tradice výroby textilních lan sahá v Bolaticích však až do roku 1949. Lanex přináší technologicky vyspělé produkty z různých oborů technického textilu. Od velkoobjemových vaků po flexitanky, od vysokopevných polypropylenových vláken po vlákna pro umělé trávníky, od lodních lan po lana horolezecká či záchranná.

LASTING SPORT

Společnost byla založena experty v oboru technologie vývoje funkčních materiálů. Od roku 1991 je specialistou na výrobu a vývoj funkčních sportovních ponožek. Spolupráce zkušených odborníků v oblasti výroby funkčního prádla a ponožek a nejlepších výrobců funkčních vláken jako X-static, Coolmax, Outlast, Thermolite, Merino atd. Vám přináší nejmodernější technické řešení.

LEKI

Mistr v oboru sjezdových, běžeckých a trekových holí, holí pro nordic walking a sportovních rukavic. Je to značka světové špičky, která vyrábí hole již přes 60 let. Nabízí vysokou kvalitu, funkčnost a důraz na bezpečnost. Nordic walkingové hole LEKI - Speed Pacer Vario vlastní dokonce i prezident Václav Klaus a papež Benedikt XVI. Vývoj holí, rukavic a dalšího vybavení probíhá v těsné spolupráci se závodní veřejností, horskými vůdci, prodejci a dodavateli, což zaručuje, že výrobky jsou opravdu funkční a plní požadavky všech svých uživatelů.

LiteXpress

Společnost nabízí kvalitní sortiment čelovek, kapesních svítilen a luceren pro běžné i profesionální použití Jejím trvalým úsilím je spojením nejmodernější technologie a neobvyklého zajímavého designu vyrábět pro spotřebitele praktické, vysoce kvalitní , cenově příznivé a žádané produkty. Jejich prémiové produkty vybavené špičkovou LED technologií splňují i ty nejnáročnější požadavky na kvalitu, zpracování a design.

Lizard

Italský výrobce celosvětově oblíbených a uznávaných sandálů. Síla sandálů Lizard je především v jejich pohodlnosti a neuvěřitelné trvanlivosti. Sandály Lizard jsou určeny pro turistiku, outdoor, horolezce atd. Všechny pásky jsou vypodložené neoprénovým páskem, podešev je anatomicky tvarovaná. Pro prodloužení životnosti sandálů Lizard jsou pásky protažené pod celým chodidlem. Podrážka je pro prodloužení životnosti standardně z Vibramu. A dá se po ochození vyměnit za novou.

LOWA

Německá obuvnická firma byla založena v roce 1923 Lorenzem Wagnerem a jeho rodinou. Vyráběla pracovní a zemědělskou obuv a od roku 1933 začala s výrobou specializované horolezecké obuvi. Po válce v roce 1945 se od firmy odštěpili bratři Hans (HANWAG) a Adolf (HOCHLAND). Lorenz se svým zetěm Seppem Ledererem se zcela orientovali na sportovní obuv, obnovili válkou narušenou výrobu a započali spolupráci s předními světovými horolezci, Hermannem Buhlem, Toni Hiebelerem, Dr.Herrligkofferem, Mitsumasu Takadou a dalšími.

Lowe Alpine

V roce 1967 známý horolezec Jeff Lowe z amerického Colorada se svými bratry Gregem a Mikem rozjel malou výrobu vybavení do hor. Zklamáni kvalitou vybavení, které se tehdy dalo pořídit, se rozhodli vytvořit a nabídnout lepší produkty, které by uspokojili jejich náročné požadavky. Během let se firma rozrostla ve velkou a uznávanou mezinárodní společnost a patří k nejlepším světovým výrobcům batohů a příslušenství. Stále máme v povědomí Gregovu původní vizi a jeho entuziasmus k neustálému zlepšování. Funkčnost je u nás vždy na prvním místě, i kdyby to mělo znamenat vývoj zcela nové koncepce.

Masters

Tradiční italský výrobce trekových holí vysoké kvality

McNETT

Americká firma začala svou činnost před více jak 20 lety jako výrobce potápěčských obleků. Pro opravu těchto obleků firma ve své vývojové laboratoři vyvinula polyuretanová lepidla SEAMGRIP/AQUASEAL. Tato lepidla získala záhy takovou proslulost a odezvu na trhu, že firma přestala vyrábět potápěčské obleky a plně se orientovala na tato lepidla a vývoj dalších opravářských prostředků. S rozšiřováním sortimentu od lepidel a impregnací (FREESOLE, SILNET, SEAMSURE, TENTSURE) k pracím a čisticím prostředkům, samolepícím záplatám, dezinfekčním prostředkům, přípravkům pro úpravu vody a pod. začala firma naplňovat své nynější krédo "McNETT - základ cest za dobrodružstvím".

Meindl

Německá firma zabývající se výrobou obuvi sází na tradici a inovaci. Je opravdovým rodinným podnikem s nepřetržitým pozitivním vývojem. Zkušenosti si předává z generace na generaci a zároveň používá nejmodernější technologie ve všech oblastech výroby. Obuv Meindl pravidelně zaujímá přední místa při mnohých testech po celém světě. Jedná se například o titul "European Outdoor Award 1996" udělený mezinárodním odborným tiskem modelu Island, nebo o ocenění britským časopisem Trail Magazin z roku 1999 pro modely Mt. Crack a Burma. Všechny technologické novinky a patentovaná zlepšení řadí firmu Meindl ke světové špičce z hlediska inovací a kvality. Podstatou výrobního procesu u Meindla je ruční práce, bez které se neobejde nic.

Milo

Firma je polský výrobce zabývající se především vývojem kvalitního oblečení pro pobyt v přírodě. Nabízí vybavení od nepromokavých membránových bund a kalhot, přes velmi hezké fleecové mikiny až po vzdušné elastické kalhoty na turistiku.. Jejich modely Tunu, Nito a Roti patří u nás k nejprodávanějšímu zboží.

Moira

Česká firma specializující se na funkční prádlo funguje od roku 1990. Založili ji nadšenci, kteří od roku 1970 jezdili po světě jako horolezci. Na své výpravy potřebovali věci, které se doma nedaly sehnat. Tak si buď draze kupovali výbavu v cizině nebo si ji sami vyráběli. V horách potom v extrémně tvrdých přírodních podmínkách na ledovcích na vlastní kůži zkoušeli, co je ideální a co není. Jejich zkušenosti jsou nyní využity při vývoji nových technologií.

MSR

Světoznámý výrobce outdoorového vybavení od stanů, přes vařiče, trekové hole, sněžnice až po nádobí pro pobyt v přírodě. V české republice je firma MSR vyhlášená především svými sněžnicemi a benzínovými vařici.

Mund

Firma se zabývá výrobou kvalitních ponožek. Má v nabíce jak typy na běžné nošení, tak sportovní, turistické i lyžařské. Používá různé materiály podle toho na jakou aktivitu je konkrétní ponožka určena i v jakém ročním období se má nosit.

Munkees

Výrobce funkčních přívěsků na klíče, batoh či poutko u kalhot. Některé přívěsky se dají použít jako otvírák, jiné jako svítilna, kapesní nožík, píšťalka, kompas či karabina. Všechny mají velmi originální design a vyrábí se ve více barvách.

Nikwax Waterproofing

Světoznámým výrobcem velké produktové palety čistících a impregnačních výrobků. Je všeobecně známý pro výbornou kvalitu svých výrobků, kterou znají jak výrobci a prodejci oděvů i obuvi. Nikwax Waterproofing se snaží získat vedoucí pozici na mezinárodním trhu pro impregnace a ošetřující výrobky na všechny druhy Outdoorových oděvů, obuvi a vybavení. Tento cíl je podpořen závazkem na technické inovace, vysokou kvalitu výrobků, profesionální péčí o zákazníky a vysokými nároky na vliv výrobků na životní prostředí.

Osprey

Americký výrobce, který vyvíjí a produkuje pouze batohy. Tato specializace se výrazně odráží v jejich vysoké kvalitě, designu a technických detailech a vylepšení. V sortimentu této firmy najdete batohy určené na vícedenní náročný trekking, lehkou jednodenní turistiku, horolezecké batohy, sportovní batohy i kolekci batohů na běžné denní nošení.

Pacific Outdoor

Americká firma zabývající se výrobou hlavně samonafukovacích karimatek, ale také nepromokavých obalů a brašen a dalších doplňků pro pobyt přírodě. Každý rok vybírá firma Pacific Outdoor 40 testerů z řad dobrodruhů a cestovatelů jenž karimatky testují v reálném světě i čase a přinášejí nové a nové poznatky. Pomocí nejmodernějších technologii a materiálů tak pro tento rok připravili nové řady karimatek, které mají ještě lepší vlastnosti, ještě nižší váhu.

Peco Sonny

Česká firma byla založena v roce 1999 a orientuje se hlavně na výrobu sportovních čepic. Svým desigem oslovuje především mladou klientelu. Nabízí čepice, šátky, kukly a čelenky na zimní i letní období a to jak na sport tak i na běžné nošení.

Petzl

Počátky francouzské firmy začínají ve 30. letech minulého století a jsou spojeny s osobou Fernanda Petzla, vášnivého speleologa, který se zasloužil o vývoj spletených lan a čelových svítilen. V současnosti má Petzl továrnu na výrobu čelových svítilen, horolezeckého i turistického vybavení. Firma si klade vysoké nároky na kvalitu dodávaných materiálů a na produkci samotnou. V každé fázi výroby je vše neustále kontrolováno. Největší devizou značky PETZL je vysoká kvalita používaných materiálů, kvalita výroby, jedinečný vzhled výrobků a jejich funkčnost, jednoduchost, praktičnost a pohodlnost.

PINGU

Oficiální historie však začíná rokem 1993. Prvopočátky výroby se tehdy odehrávaly ve velmi skromných podmínkách bytu rodičů. Nyní se jedná již o zavednou firmu se širokým sortimentem od fleecového oblečení, funkční šátky, čepice a rukavice až po outdoorové nádobí a doplňky. Prvořadým požadavkem byl vždy maximální funkčnost a vynikající kvalita a design. To vše se doposud daří naplňovat a je i hlavním krédem firmy.

Pinguin

Firma patří mezi nejstarší české výrobce outdoorového a campingového vybavení, její historie sahá až do roku 1989. Za téměř dvě desetiletí se sortiment výrobků značky Pinguin značně rozrostl na široký záběr outdoorového vybavení jako jsou stany, spacáky, karimatky, batohy, nádobí i oblečení. Produkty značky Pinguin byly použity a testovány řadou vysokohorských expedic, včetně těch k nejvyšším vrcholkům světa. Poznatky a podněty z nich jsou zohledňovány při inovacích a konstrukci nových modelů tak, aby poskytovaly svým uživatelům co nejlepší funkčnost, komfort a bezpečí.

Planika

Firma je slovinský výrobce převážně trekové a turistické obuvi. Jejich boty si získaly v čechách oblibu hlavně svojí dlouhou životností a příznivou cenou. V roce 2005 se přestaly dovážet do ČR, ale po třech letech si k nám opět našly cestu.

Polednik

Česká firma, která se specializuje na výrobu rukavic pro různé užití. Mají v nabídce rukavice na motosport, cyklistiku, fitness, golf a ostatní sporty, včetně rukavic na běžné denní nošení. V poslední době rozšířila produkci o funkční prádlo, návleky a jiné doplňky.

PRIMA OUTDOOR

Největší výrobce spacích pytlů v Evropě. S výrobou spacích pytlů mají mnohaletou zkušenost, od roku 1989 ušili stovky tisíc spacích pytlů. Specializují se na výrobu z nejnovějších špičkových materiálů bez jakýchkoli kompromisů. Tvar, rozměry a každý detail spacáku jsou dovedeny k dokonalosti. Nesnaží se dosáhnout nejnižší cenu, ale nejvyšší kvalitu za velmi dobrou cenu. Díky mimořádné kvalitě a doživotnímu servisu jsou spacáky Prima dobře známé a oblíbené.

Primus

Švédská firma s bohatou historií. Vařič Primus měl s sebou Frans W. Lindqvist při přeletu severního pólu v balóně roku 1897, Roland Amundsen na jižním pólu roku 1911 a Edmund Hillary na Mount Everestu roku 1953. Všechny zkušenosti nasbírané v extrémních podmínkách jsou dále využívány při dalším vývoji. Dnes má Primus v nabídce kromě vařičů a outdoorového nádobí také vynikající svítilny a další doplňky pro pobyt v přírodě.

Princeton Tec

Americká firma, která se zabývá vývojem a výrobou čelových i ručních svítilen a cyklistických světel. Její produkty jsou zajímavé především dobrým světelným výkonem při zachování delší životnosti, kompaktním provedením i moderním designem.

PROVIDUS

V roce 1928, v malé garáži nedaleko centra Turína, se zrodila značka Providus jako výrobce petrolejových hořáků. V průběhu třicátých let minulého století byly díky své kvalitě a designu výrobky vystavovány na všech důležitých mezinárodních veletrzích a společnost začala vyvážet do Evropy. Dnes je značka PROVIDUS označením pro široký sortiment průmyslových i campingových hořáků a jejich příslušenství té nejvyšší kvality.

R2

Známý výrobce sportovních brýlí, který kromě standartních typů nabízí i brýle fotochromatické, polarizované, s výměnnými skly a další.

Regatta

Anglická firma vyrábějící dámské, pánské a dětské oblečení a také boty a sandály. V jejich nabídce najdete oblečení a obuv pro outdoorové aktivity, sport i pro běžné denní nošení.

Rejoice

Česká firma funguje od roku 1998. Na začátku se jednalo o pár nadšenců, kteří v jednoduchých podmínkách šili oblíbené kostkované kalhoty ze 100% bavlny. Díky pohodlnému střihu a originálnímu designu si rychle získali spoustu příznivců a dnes jejich nabídka zahrnuje kromě pohodlného volnočasového oblečení i bundy, softshell, batohy, brašničky a další doplňky.

RESPIRO

Česká firma vyrábějící oblečení a doplňky pro volný čas vznikla v roce 2002 v malé zapadlé garáži. Tam začali vytvářeli své první kousky, na kterých vyjadřovali své názory, myšlenky a pocity. RESPIRO je unikátní pro svoji originalitu designů a limitovaný počet kusů vydání každého z nich. Hlavním cílem je především bavit a inspirovat lidi v tom, co dělají. Nové kousky, které jsou reakcí na dění kolem nás, vznikají každý den.

Rösler

V Nixdorfu v Čechách - zakládá Ignaz Rösler nožířský závod a pokládá tak základní kámen podniku Rösler. Počátkem 50. let expanduje převzetím generálních zastoupení řady zahraničních firem, mezi jinými i známých švýcarských nožů VICTORINOX a termosek Thermo Rex. V roce 1989 je založena česká pobočka Rösler Praha, která se stává výhradním dovozcem produktů Victorinox do České Republiky.

ROVECO

Firma vznikla pod názvem ROVECO v roce 1990 ve Zlíně. Své odběratele má v celé České republice, Slovenské republice a v sousedních státech. Jejím hlavním zaměřením je sportovní oblečení pro volný čas, lyžování, turistiku, fitness a aerobik. Dále také sportovní tašky, batohy a doplňky jako jsou: čepice, rukavice, šály, čelenky. Vše pod značkou RVC sportswear

Salewa

Historie italské firmy Salewa sahá až do válečných let, kdy vyráběla různé kožené a textilní produkty, první ruksaky s konstrukcí z ocelových trubek a lyžařské hůlky z lísky. Dnes tato firma představuje špičku v oblasti vybavení do přírody, přes stany a spacáky, horolezecké a sportovní vybavení, sněžnice, trekové hole, oblečení i drobné doplňky.

Saltic

Česká firma vyrábějící především lezačky, trekové boty a sandály. V jejich nabídce dnes nalezneme ale také lezecké oblečení, lana, karabiny a další základní doplňky pro horolezení a pobyt v přírodě.

Sea to summit

Australská firma s počátky v 80. letech soustředící se na vývoj praktických cestovních doplňků, které při minimální váze mají vydržet všechny náročné cesty. Výběr se z původních obalů a vložek rozrostl o nepromokavé vaky, vybavení pro vaření v přírodě, moskytiéry, ručníky, mycí prostředky a mnohé další. Použity jsou nejmodernější materiály – nezastupitelnou roli má silikonizovaná Cordura, dále pak Hypalon, mikrovlákna, titan a letecký hliník.

Sensor

Firma je český výrobce funkčního prádla, oblečení, čepic, ponožek, návleků a kukel. Velmi oblíbená je například mezi cyklisty svojí kolekcí cyklodresů, kraťas a jiného vybavení na kolo.

Sherpa

Český výrobce oblečení do přírody a pro volný čas a také batohů. Nás zaujaly především jejich kolekce pánských i dámských kalhot z pevného plátna, letních kraťasů, šortek a sukní.

Silva

V roce 1933 vyrobil Gunnar Tillander, zakladatel společnosti Silva, první kompas na světě plněný kapalinou. Od té doby jsou kompasy Silva nejvhodnějším přístrojem pro orientační sporty a navigaci. Dnes je tato švédská firma předním světovým výrobcem přístrojů pro pobyt v přírodě – kompasů, krokoměrů, čelových lamp, přenosných meteostanic, dalekohledů, solárních panelů apod.

SINGING ROCK

Firma SINGING ROCK byla založena v roce 1992 dvěma českými lezci společně s jejich belgickým obchodním partnerem. Specializovali se na lezecké úvazky a horolezecká lana. Dnes je SINGING ROCK v lezeckém světě známým pojmem. Postupně se sortiment dále rozšířil na karabiny, jistící a slaňovací pomůcky, kladky apod. SINGING ROCK vyvíjí a nabízí kompletní vybavení nejen pro horolezce, ale i pro speleologii, práce ve výškách, hasiče a záchranáře.

Steri-pen

Na počátku historie této značky stál Miles Maiden, který dlouho přemýšlel a vyvíjel lepší způsob filtrace vody na cestách. V roce 2001 se objevují první kusy unikátní "filtrace" SteriPen v obchodní síti RAI. Téhož roku označil časopis TIME tento produkt jako "Nejlepší vynález roku". Nyní je SteriPen známý jako první a nejrychlejší přenosný UV čistič vody. Je účinný nejen na viry, bakterie , ale poradí si i s prvoky Giardia a Cryptosporodium během několika desítek sekund. Díky své velikosti a účinnosti se stal velice rychle oblíbenou pomůckou nejen cestovatelů, ale také výbavou hasičů, vojáků a jiných záchranných složek.

Tarrago

Výrobce čistících a impregnačních prostředků na oděvy a jiné tkaniny i obuv. Zvláště oblíbená je jejich nová řada přípravků na bázi nanotechnologie. Po aplikaci Nano impregnace se vlákna materiálu stanou výrazně odolnější proti vodě a nečistotám. Voda a nečistoty na vlákna nepřilnou a stečou z povrchu dolů (tzv. „lotosový efekt“), což zaručí, že i velké znečištění se dá poté lehce odstranit.

Tatonka

Německý výrobce batohů do přírody, na cestování i do města, dále pak stanů, outdoorového nádobí, moskytier a dalších doplňků pro pobyt v přírodě. Obrázek bizona, který je logem tohoto výrobce je zárukou kvality, spolehlivosti a použití nejmodernějších technologií při výrobě i vývoji.

Techtrail

Americká značka Techtrail (Hig­hgear) má počátky v Appalachian Mountains roku 1999, kdy zakladatel Mike Hosey začal vyrábět praktické outdoorové hodinky za přijatelnou cenu. Hlavnímy produkty se pak staly hodinky, kapesní navigační přístroje a krokoměry. Firma se zaměřuje na dlouhodobou životnost, přesnost a spolehlivost. TECHTRAIL je značka produktů pro Evropu. Všude jinde na světě se používá oficiální název Highgear.

Teva

Firma Teva byla založena v roce 1984 průvodcem po řece Colorado. Nabízí především sportovní sandály a boty na turistiku, vodní sporty i běžné nošení. Je podporována outdoorovými experty, nadšenci a cestovateli po celém světě a při vývoji novinek využívá jejich poznatků a zkušeností.

Tilak

Firma Tilak je špičkový český výrobce outdoorového oblečení. Snaží se nabídnout maximální možnou kvalitu bez kompromisů. Výjimečné vlastnosti používaných materiálů (GORE-TEX®, WINDSTOPPER®, POLARTEC®) vyžadují bezchybné zpracování. Všechny výrobky jsou podrobovány neustálým inovacím. Podněty mají jednak z vlastní zkušenosti s používáním svých produktů v přírodě, dále od odborných partnerů, specializovaných prodejců a v neposlední řadě od zákazníků.

Trekmates

Trekmates je anglický výrobce funkčního i jiného oblečení, rukavic na lyže, sport, outdoor i běžné nošení, čepic a dalších doplňků jako jsou kukly, vložky do spacáků, cestovní polštáře, karimatky, moskytiery, vodotěsná pouzdra, nádobí i trekové hole

Trek Sport

Slovenský výrobce batohů, spacáků, technického oblečení a dalších doplňků, založený roku 1990. Produkty této firmy jsou postavené na zkušenostech expertů ze světa outdoorových sportů, kteří je testují v těch nejnáročnějších podmínkách.

UAX

Firma UAX je již od roku 1997 předním českým výrobcem značkového oblečení pro volný čas. Nesnaží se přitom přiřadit k mainstreamu, ale klade důraz na stylový design, originalitu, českou ruční výrobu, ekologii a trvale udržitelný rozvoj. Jejich doménou jsou originální potisky, jejichž autorem je přední český grafik a designér Radek Leskovjan.

Vango

Firma vznikla v roce 1967 v západní části skotska. Vyrábí především kempové, turistické i expediční stany, spacáky, batohy na trekking, cestování i běžné nošení, dále pak širokou škálu outdoorového nádobí a spostu dalších doplňků pro turistiku, pobyt v přírodě a cestování.

VAR

Český výrobce, který již před 15 lety vyvíjel své v ČR velmi oblíbené a vyzkoušené vařiče VAR 1 a VAR 2. Dnes má tato firma v nabídce kromě vařičů také širokou nabídku outdoorového nádobí a dalších doplňků pro vaření v přírodě.

Vavrys

Česká firma vyrábějící funkční prádlo a ponožky. Široký sortiment funkčních ponožek vznikl na základě skandinávských technologií a vlastního dlouhodobého vývoje. Kolekce ponožek VAVRYS obsahuje nejvíce technických vylepšení a funkčních detailů mezi značkami na českém trhu.

Victorinox

Světoznámý švýcarský výrobce nožů. Jejich první patentovaný nůž spatřil světlo světa už v roce 1897. Victorinox má v nabídce nože kuchyňské, vojenské, turistické i specializované, např. rybářské, modelářské, záchranářské a jiné.

Warmpeace

Česká značka produkující vybavení do přírody už od roku 1986. Slovo WARMPEACE představuje ekvivalent k výrazu „pohoda v teple“, což odráží zejména původní zaměření na spací pytle a péřové oblečení. V průběhu let se k těmto výrobkům přidaly další produkty. V současnosti jejich specialitou zůstávají špičkové expediční péřové spací pytle a oblečení, avšak nezastupitelné místo mají také výrobky z jejich vlastních materiálů, které zahrnují oblečení pro cestování a volný čas.

YATE

Firma YATE je původní česká společnost, která byla založena 11. 11. 1991 v Teplicích s cílem dodávat na tuzemský trh výrobky související s aktivitami v přírodě. V současné době nabízí výbavu pro téměř všechny outdoorové aktivity, ale hlavně je známá jako jako výrobce samonafukovacích i jiných karimatek.

ZAJO

Slovenská společnost ZAJO byla založená v roce 1996 Jurajem Králikem v provizorních garážových podmínkách. Podnětem na začátek byl nedostek klasických turistických kalhot, známých jako „golfky“. Dnes firma Zajo nabízí široký sortiment outdoorových výrobků jako jsou stany, batohy, trekkové hole, návleky a také oblečení - nepromokavé bundy, fleesové mikiny, kalhoty a funkční prádlo.